ARTIKLER


Links til diverse  debatindlæg i danske dagsblade Berlingske & Børsen, samt mine klummer i Point of View International  

Pausens kraft er omdrejningspunkt i det regenerative lederskab


LEDELSE // KLUMME – Vi lever i en tid, der stiller store krav til vores ledelsesstil. Som rådgiver og tidligere topchef har jeg set, hvordan ledere føler sig både fortravlede, utilstrækkelige og uden kontakt til deres krop og hjerte. Heldigvis er der en bevægelse i gang, som trækker os væk fra vækstparadigmet hen mod det regenerative paradigme, hvor vi leder med hjertet, og hvor pauser anerkendes for det de er: forudsætningen for performance.

Fire dages arbejdsuge – hvordan undgår vi, at aben flytter med?


ARBEJDSMARKED // KLUMME – Der blæser nye vinde på arbejdsmarkedet – og de er tiltrængte. I UK har 70 virksomheder netop igangsat forsøg med fire dages arbejdsuge og i en dansk kontekst har fastfoodkæden Sunset Boulevard efter 2 års forsøg gjort fire dages arbejdsuge permanent. Ledelsesekspert Louise Sparf og arbejdslivs-futuristNanna Schjerningopfordrer til et opgør med produktivisten, som bor i de fleste af os.

2020’erne er skildpaddens årti


LEDELSE // KLUMME – “Billedet af skildpadden er en rammende metafor på de bevægelser, som lige nu vælter frem og udfordrer vores konventioner og normative forestilling om, hvordan et ”rigtigt” arbejdsliv skal være, og hvordan et lederskab skal forvaltes. Medarbejdere over hele verden forsøger at finde nye veje til at indfri ønsket om et sundt og meningsfuldt arbejdsliv,” skriver rådgiver og tidligere topchef Louise Sparf.

Paradigmeskifte i ledelse: Mindre ego, mere øko


BUSINESS // KLUMME – “Vejen til mere ØKO-ledelse sker ved at vende den ekstraktive og lineære tankegang til at være genopbyggende og cyklisk. Tænk din organisation og dit team som sensitive økosystemer – små bobler af meningsfulde netværk af høj variation og diversitet, der samarbejder, hjælper og støtter – snarere end i hierarkiske strukturer og værdikæder,” skriver Louise Sparf.

I en omskif­telig verden med pandemi, krig i Europa og økonomisk krise bør bestyrelsen gentænke sin rolle


Børsen Debat // I en omskiftelig verden med globale kriser bør bestyrelsen droppe den hårde tilgang og gå all-in på soft governance. Mens relationer, samarbejde, social kapital og trivsel længe har været på dagsordenen i ledelse, så har tiden stået stille i bestyrelseslokalet. Her ledes alt for ofte med styring og management, selvom magtdynamikker, skjulte hierarkier og sociale normer er det, der reelt set er afgørende for udfaldet af en bestyrelsesdrøftelse.

Soft governance er forsømt i bestyrelsesledelse, selv om det er hard core business. Det er tid til, at bestyrelsen går all inn på soft. Det betyder, at bestyrelsens rolle skal gentænkes med et nyt fokus på relationer, sociale normer og samarbejde - både internt og eksternt.


Firedages arbejdsuge kan stresse mere, end den vil gavne


Berlingske debat // De små hverdagspauser er for os at se det vigtigste redskab, du skal have i din ledelsesværktøjskasse. Af den enkle årsag, at mennesker ikke er ressourcer, mennesker er natur, skriver Louise Sparf og Nanna Schjerning.

Vælg livspausen til – den giver mulighed for at stoppe op, lære og reflek­tere over det næste skridt


Børsen Debat // En bølge af opsigelser ruller ind over arbejdspladser over hele verden, og fænomenet er døbt “THE GREAT RESIGNATION”. Fastholdelse og churn er dog ikke en ny ledelsesudfordring. Siden det økonomiske opsving i 2009/2010 har virksomheders evne til at fastholde deres medarbejdere været et strategisk stærkt konkurrenceparameter. Men der er kommet en ny detalje i arbejdet med at reducere medarbejder-churn - den hedder OPT OUT og er et tydeligt fravalg af virksomheden, branchen eller karrierevejen og ikke et tilvalg af en ny arbejdsplads. Virksomhedernes største trussel er dermed ikke længere kun, at deres medarbejdere går til konkurrenten, men at de måske også går for at vælge sig selv og pauserne til.